Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Seu de Manresa) Els monestirs de Sant Pere de Casserres i de Santa Maria de Ripoll i la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa proposen un taller de fotografia amb telèfon mòbil amb el fotoperiodista Jordi Borràs als seus equipaments. La iniciativa s'emmarca en el projecte ‘Cases d’Oliba’, una proposta cultural del bisbat de Vic.

Les sessions seran independents i combinaran una primera part teòrica amb una de pràctica a les instal·lacions de cada temple. Per cloure la jornada, s’oferirà una visita guiada perquè els participants puguin conèixer en profunditat allò que hauran fotografiat.

La durada prevista dels tallers és de tres hores amb un màxim de 30 assistents a cadascuna de les sessions. Per participar-hi és imprescindible reservar plaça aquí. El preu és de 30€/persona.

El primer taller s’oferirà al monestir de Sant Pere de Casserres el diumenge 19 de juny a les 10:30 h. El seguirà el monestir de Santa Maria de Ripoll el dissabte 30 de juliol a les 16:00 h. L'últim curs serà a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa el dissabte 10 de setembre a les 10:30 h.

'Cases d'Oliba' té com a objectiu posar en valor el seu patrimoni de manera coordinada, promocionant i facilitant la visita. Fent visibles unes realitats històriques de vegades poc conegudes i oferint activitats culturals com aquests tallers de fotografia.

Jordi Borràs (1981) és il·lustrador i fotoperiodista, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. En l’àmbit del fotoperiodisme està especialitzat en qüestions socials. Col·labora en diversos mitjans catalans com El Món i La Mira i amb la revista basca Argia entre d’altres. A més, ha col·laborat amb altres mitjans nacionals i internacionals com Assiciated Press, Vice News, Jungle World o The Guardian entre molts d’altres. L’any 2018, Borràs va publicar el llibre Dies que duraran anys, segon llibre de no ficció en català més venut d’aquell any i que s’ha traduït al castellà i a l’anglès. A més, té moltes altres publicacions com La força de la gent (Ara Llibres, 2020), La revolta catalana (Ara Llibres, 2020) o L’any sense primavera (Ara Llibres, 2020).