Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 26/01/2023
sant-feliu-bisbat-1
Fotografia: Bisbat de Sant Feliu.

Bisbat Sant Feliu L’auditori de la Casa de l’Església, seu diocesana del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, ha acollit aquest dimecres l’acte de presentació de la Memòria d’activitats 2021 de la diòcesi. La publicació recull una presentació de la diòcesi, una sèrie d'estadístiques i de testimonis dels diversos àmbits d'actuació de l'Església de Sant Feliu. 

Durant la presentació de la memòria s'ha explicat l'economia de la diòcesi del darrer any consolidat i l'evolució del període 2017-2020. També s'ha fet esment al compromís de transparència i de rendició de comptes que el bisbat ha assumit. 

Les intervencions dels ponents han servit per repassar els continguts de la memòria articulant el discurs en forma de resposta a tres qüestions: "Qui som? Què fem? Com ho fem?".

Agustí Cortés ha recordat que va presentar la seva renúncia al càrrec per raons d'edat

Després de la projecció d’un vídeo-presentació de la diòcesi, el bisbe Agustí Cortés ha aprofundit en la identitat del bisbat, que ha recorregut un camí de 18 anys de vida, acompanyat per ell en primera persona.

A tall de mostra de les activitats de l’Església, Isabel Blázquez, religiosa hospitalària a l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, ha parlat de la seva dedicació personal i com a institució de l’Església en la cura de la salut mental.

Per entendre amb quins recursos compta la diòcesi per realitzar totes les seves activitats, l’ecònom diocesà, Rafael Galofré, ha parlat de la provinença dels recursos, del repte de l’autofinançament de l’Església vers el qual es camina i de les diverses maneres de donar una aportació a l’Església: capacitats, temps, diners o pregària.

L’acte ha acabat amb unes paraules d’agraïment per part del bisbe Cortés, que no ha obviat la seva situació actual d’haver presentat la renúncia al càrrec per raons d’edat, com marca el dret canònic. Ha transmès una visió realista de la diòcesi alhora que una esperança agraïda a l’acció de Déu en l'Església particular.

Representants d'associacions, entitats i el bisbat

A l'acte hi han assistit una setantena de persones d'àmbits ben diversos. Hi han estat alcaldes i regidores de municipis del territori; representants del tercer sector com Càritas, Mans Unides i diverses fundacions i associacions; empreses proveïdores de serveis al bisbat; representants del sector bancari, d’escoles i hospitals; a més de membres de les 16 delegacions diocesanes, de la Cúria, de moltes parròquies i de diversos àmbits pastorals de l’Església de Sant Feliu de Llobregat. 

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.