Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) El bisbat de Lleida i Sant Joan de Déu Terres de Lleida, entitat que integra el Centre Sant Joan de Déu d'Almacelles i el futur nou Hospital de Salut Mental de la capital del Segrià, han establert les bases per a la futura llar-residència. L'equipament, amb una capacitat de 30 places, prestarà atenció social i sanitària a persones amb trastorns de salut mental.

El bisbe de Lleida Salvador Giménez, i el director gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Pere Vallribera, han formalitzat aquest divendres un acord de col·laboració per a ubicar la llar-residència de salut mental als espais residencials de la Casa de l'Església (Acadèmia Mariana). Aquest conveni té una vigència de 15 anys. La previsió per la posada en marxa de la Llar és durant el primer trimestre del 2017.

La llar-residència es planteja com un servei social obert especialitzat d'acolliment residencial substitutiu de la mateixa llar, temporal o permanent, per atendre a persones amb necessitats vinculades a la salut mental. L'objectiu és facilitar a la persona un entorn adequat i adaptat als requeriments d'assistència i suport, a l'hora que es potencia la seva autonomia personal i social i la seva integració a la vida comunitària. L'habitatge ha de garantir unes condicions que possibilitin la recuperació de l'autonomia, l'autocura, el restabliment de vincles emocionals amb altres persones, les relacions familiars i afavoreixi un projecte vital en les diferents àrees i necessitats d'una persona: relacional, l'oci i el laboral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.