Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La diòcesi de Lleida ha creat el Servei Diocesà d'Atenció a les Víctimes d'Abusos a Menors i Adults Vulnerables.

Salvador Giménez, bisbe de Lleida, va signar el passat 30 d'abril el decret que oficialitza la creació d'aquest servei per atendre presumptes víctimes que hagin sofert abusos sexuals o de qualsevol altre tipus per part de membres de l'Església Catòlica. 

El Papa Francesc va firmar el 7 de maig de 2019 el Motu Propio 'Vos estis lux mundi', que obliga a totes les diòcesis, individualment o en grup, a crear una oficina d'atenció a les víctimes o un mecanisme que faci aquesta funció, en el termini d'un any, fins al 31 de maig de 2020.

En aquesta línia, el decret del bisbe Salvador estableix que el Servei Diocesà d'Atenció a les Víctimes d'abusos a menors i adults vulnerables estarà format per quatre professionals: un de l'àmbit de l'educació, un de l'àmbit sanitari, un del món del dret i un de l'àmbit de la psicologia.

Els membres del servei seran nomenats pel bisbe i tindran la missió d'escoltar i acompanyar les persones que s'hi atansin declarant-se víctimes i explicant la dolorosa vivència.

Una vegada que les presumptes víctimes hagin exposat el seu cas davant d'aquest Servei Diocesà, els seus responsables elevaran un informe al bisbe, formulant la proposta de les accions oportunes a portar a terme.

Aquest Servei treballarà de forma independent a l'estructura diocesana.
El Servei comptarà amb un telèfon (609 103 915) i un correu electrònic de contacte (atencionvictimasabusos@bisbatlleida.org) per tal de facilitar que les persones que es considerin víctimes puguin accedir de manera directa i reservada.