Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) El 4 de febrer el bisbat de Girona posava en marxa una comissió diocesana per analitzar el cas de presumptes abusos sexuals atribuïts a l'anterior rector de Vilobí d'Onyar, Tomàs Pons. Dos mesos més tard, el bisbat de Girona ha emès un comunicat informant de la finalització de la investigació.

COMUNICAT DEL BISBAT DE GIRONA

En relació a la comissió diocesana iniciada arran del cas de presumptes abusos sexuals atribuïts a Mn. Tomàs Pons, el Bisbat de Girona vol manifestar el següent:

1. Tal com es va anunciar en un anterior comunicat, el dilluns 4 de febrer es va posar en marxa una comissió diocesana constituïda pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, amb l’objectiu d’aclarir els fets, i acollir, escoltar i acompanyar les possibles víctimes.

2. Aquesta comissió -de caràcter intern i formada per tres persones- ha portat a terme, d’acord amb la normativa canònica i els protocols vigents, una investigació prèvia a partir d’entrevistes amb testimonis apareguts als mitjans de comunicació així com altres persones afectades o relacionades amb els fets.

3. La comissió diocesana ha finalitzat la investigació i des del Bisbat de Girona s’ha enviat tota la documentació a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu.

4. Alhora, aquest matí s’ha presentat la documentació a la Fiscalia.