(CR) Eclesiàstics i religiosos de l’Argentina que coneixen la trajectòria del nou papa Francesc, han explicat a CatalunyaReligió.cat que és un home “especialment sensible amb els pobres” i que ho demostra amb actituds diàries com ara el fet que era un bisbe que “anava a treballar cada dia amb transport públic” o que no li agraden els tractaments d’eminència i es fa dir “padre Bergoglio”. Així ho explica Catalunya Religió Lúcia Caram, religiosa catalana nascuda a l'Argentina. Caram explica que després de la dictadura (1976-83) “va fer un procés de conversió personal i que es va decantar per l’opció dels pobres”. “És un home auster i les seves visites pastorals es caracteritzen per la gran senzillesa i apropament”.
L'any 2005, davant la possibilitat que el seu nom es proposés com a papable, Bergoglio va explicar en una entrevista el seu paper durant la dictura argentina, quan era provincial del jesuïtes.
Caram explica com a detall significatiu que es va posar en contacte amb l’autor d’uns articles força durs que denunciaven la corrupció al seu país natal i ell va dir “endavant, no poden silenciar la veu dels profetes”. A més, segons Caram, “l’enfrontament que té Bergoglio amb el peronisme i amb l’actual presidenta Cristina Fernández de Kirshner és absolut".
Caram vaticina “grans canvis en la reforma de la Cúria i el retorn a l’esperit original del Concili Vaticà II", com mostra la seva sintonia amb els pobres i la seva senzillesa. Ho accentuen dos fets: el nom triat, Francesc, que s’ha de llegir en clau franciscana; i la seva primera intervenció, on s’ha mostrat afable, senzill, demanant pregàries per a ell i recordant en tot moment el desaparegut papa “bo”, Joan XXIII.
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.