Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri / CR) L’agenda de Benet XVI a Barcelona el 6 i 7 de novembre ja està concretada i segons ha pogut saber CatalunyaReligió.cat el papa visitarà la seu al Passeig Maragall de l’Obra Benèfico Social del Nen Déu. Allà es reunirà el diumenge a la tarda amb diverses famílies de nens amb discapacitats físiques i psíquiques o amb malalties greus.

Després de les paraules i les pedres de la Sagrada Família, on es pot esperar un discurs més centrat en l’art i la bellesa, el papa clourà la visita a Barcelona amb un contacte real amb les famílies i amb un gest amb les que passen especials dificultats. La visita, també s’emmarca en el discurs i en la pràctica de l’Església de suport a les famílies, com la que realitza l'Obra Benèfico Social del Nen Déu.

Acabat el dinar que es farà a l’arquebisbat amb els bisbes presents a la consagració del temple, el papa es desplaçarà a la nova seu de l’antic Hospital del Nen Déu. La seu, al Passeig Maragall amb la Ronda del Guinardó, es va inaugurar el 2008, i continua la tasca realitzada a Barcelona per les Franciscanes dels Sagrats Cors des de finals del segle XIX. Des del 1923, la seu de l’Hospital Nen Déu coneguda pels barcelonins era al carrer Mallorca amb Dos de Maig (a prop de la Sagrada Família).

Actualment, el Nen Déu està especialment dedicat a la educació i a oferir tractaments mèdics de nens i adults amb disminucions físiques i psíquiques. Les Franciscanes dels Sagrats Cors regenten aquest centre vinculat a un patronat presidit per l’arquebisbe de Barcelona.

Abans de la reunió amb les famílies, el papa haurà dinat amb els bisbes a la seu de l’arquebisbat de Barcelona, al costat de la catedral. El dinar se servirà a les sales que s’utilitzen quan es fa un recepció a l’arquebisbat. El papa, tindrà accés directe a aquestes sales des de les estances per a convidats.

D’altra banda, s’estan aprofitant les obres per reubicar a la seu de l’arquebisbat algunes oficines dels serveis diocesans per facilitar l’accés a les dependències on dormirà Benet XVI. Com va avançar CatalunyaReligió.cat, el papa estarà gairebé 24 hores a Barcelona. Arribarà al bisbat dissabte 6 al vespre procedent de Galícia i d’allà sortirà diumenge per començar a les 10 del matí l’acte de consagració de la Sagrada Família. A l’arquebisbat hi tornarà per dinar diumenge.

Les Franciscanes dels Sagrats Cors, que rebran la visita del papa diumenge a la tarda, ja van viure fa dos anys dins del pontificat de Benet XVI la beatificació de la seva fundadora, la Mare Carme del Nen Jesús. Aquestes religioses s’ocupen d’altres obres socials a la diòcesi de Barcelona, entre elles un taller ocupacional i una residència a Tiana, una escola bressol a Moncada, i la residència assistida Sant Josep de la Vall d’Hebron. També tenen dues escoles a Mataró i la Casa d'Espiritualitat Maria Immaculada de Tiana, on habitualment es reuneix la Conferència Episcopal Tarraconense.

La visita del papa a aquesta obra regentada per religioses, també serà un reconeixement a la tasca social que realitzen els instituts de vida consagrada a Catalunya.

Com a anècdota, el cardenal Lluís Martínez Sistach no només tindrà la satisfacció de veure el papa a Barcelona, sinó que a més el podrà acompanyar fins al seu barri natal del Guinardó, on també va iniciar l'activitat sacerdotal l’actual arquebisbe de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.