Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Coral Memorial) La parròquia Mare de Déu de Montserrat de Viladecans ha inaugurat i beneït el seu nou espai de columbaris. L'acte s'ha celebrat el diumenge 2 de juny amb l'assistència de del vicari episcopal de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, Joan Peñafiel, el rector de parròquia, Joan Puig, i els seus feligresos.

L'objectiu d'aquest nou espai sagrat és recuperar la tradició eclesiàstica d'acollir les cendres dels difunts en un lloc sagrat. Ubicat al costat dret de la nau central, el columbaris busca ajudar a conservar el record i la pregària dels familiars i de la comunitat cristiana. La seva situació en en el centre de població facilita les visites dels familiars i dels feligresos.

D'aquesta manera, els familiars poden dipositar les cendres dels seus éssers estimats en un espai sagrat, proper i simbòlic amb forts llaços emocionals i espirituals per als habitants del municipi. També hi ha la possibilitat de personalitzar les urnes amb la representació de la Mare de Déu de Montserrat per als feligresos que desitgin expressar així la seva devoció. Amb espai per a més de 250 urnes, els columbaris presenten tres modalitats: la individual amb espai per a una única urna; la petita per a dues i la mitjana amb capacitat per a quatre urnes, així com l'ara comunitària.

Des de la Santa Seu recorden que les cendres d'un difunt "han de mantenir-se en un lloc sagrat, al cementiri, en una església o en un espai dedicat a aquesta finalitat per l'autoritat eclesiàstica competent".