Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Veïns de la zona i l'alcalde i part de l'ajuntament de Bellcaire d'Urgell han celebrat aquest diumenge el tradicional aplec de Pasqua a l'ermita de Sant Pere Màrtir d'El Pedrís. L'acte, presidit per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, també ha homenatjat Josep M. Tella, qui va ser rector de la parròquia durant vint anys, i l'historiador medievalista, Prim Bertran.

La missa, presidida per Vives i concelebrada per Iván David Ayala, rector de Bellcaire d’Urgell i David Codina, va comptar amb la participació de la Coral 'Flor de Lli', de Linyola, que va interpretar peces de lloança a la Mare de Déu de Montserrat.

Vives va recordar durant la seva homilia que Crist Ressuscitat porta misericòrdia, reconciliació i pau a tots els qui confien en  el seu nom. Recordant la darrera exhortació del papa Francesc, 'Crist viu', va subratllar com Jesús Ressuscitat viu i ens vol vius. Va destacar també que quan ens sentim tristos i atordits pels nostres problemes i dificultats hem de confiar que Crist Ressuscitat està amb nosaltres i ens acompanya sempre.

Com és tradició, al final de la missa, es féu la benedicció del terme, i en acabar, es va dur a terme un sentit homenatge a Josep M. Tella, que va ser rector de la parròquia durant vint anys  i va impulsar la millora i la cura de l’actual ermita dedicada a Sant Pere Màrtir, al costat de l’antiga església romànica, del segle XII, de la qual encara queden algunes restes en peu.

Sobre ell, va parlar el rector actual, Ivan Ayala, que va recordar el que havia significat personalment en la seva vocació. L'alcalde també va destacar la gran vocació de servei del sacerdot vers totes les persones del poble. També es va homenatjar l’historiador medievalista i referent acadèmic, Prim Bertran, gran coneixedor de Sant Ermengol. Fill de la contrada, Bertran, va iniciar les seves primeres investigacions justament a El Pedrís, que va ser el motiu de la seva tesina el 1973, i que va fer de Bellcaire un “laboratori” d’investigacions i de treballs de camp sobre la història medieval.

Van glossar àmpliament la seva personalitat Maria Torrent, veïna del poble, i també la seva esposa Montserrat, que va poder agrair en nom de la família, dels seus fills i néts l’estimació de tots per la gran tasca de Bertran: “Era una gran persona i es va haver d’enfrontar a molts obstacles a la vida que li van donar una perspectiva especial”, va recordar.

Durant la celebració es van estrenar les obres de millora del temple, amb un retaule de fusta al presbiteri, modern, darrera de la Mare de Déu que el presideix.