Vés al contingut
2 Catalunya Religió dj. 19/06/2014

(Bisbat de Sant Feliu) El Govern de la Generalitat ha acordat la declaració com a bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, l’església de Santa Maria a Vilafranca del Penedès, i ha delimitat un entorn de protecció comú amb el Palau Reial i el Palau Baltà.

El fet de ser reconeguda ara la Basílica de Santa Maria com a BCIN, a més de valorar la bellesa arquitectònica, artística i històrica de la parròquia vilafranquina, serà un pas important també per afrontar les noves fases de restauració de l’edifici, ja que obre les portes a possibles subvencions de diverses administracions locals, estatals i europees.

També s’inclou com a objecte de protecció el subsòl del monument i de l’entorn de protecció, en relació a possibles troballes arqueològiques o documentals que s’esdevinguin en el futur. Aquest acord s’ha publicat el dia 5 de juny de 2014 al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Els tràmits per aconseguir aquest reconeixement es van iniciar aproximadament fa un any i mig, de manera coordinada, entre la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, la comissió Santa Maria 2020 i l’Ajuntament de la capital de l’Alt Penedès. Amb data 10 de gener 2014 es va incoar l’expedient a les instàncies oportunes de la Generalitat.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.