Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Dissabte 21 de juliol, a les 21h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el segon concert del VIII Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM 2018), que tindrà com a protagonista l’organista alemany Eberhart Lauer, director de Música Sacra de la Catedral de Santa Maria d’Hamburg (Alemanya). Lauer interpretarà obres del gran repertori barroc alemany, D. Buxtehude i J. S. Bach, alternat amb música francesa de caire romàntic simfònic, amb obres de C. Franck, M. Dupré i L. Vierne. Tot aquest repertori era molt estimat i conreat pel recordat Abat Cassià, que gaudia i feia gaudir els fidels amb aquestes obres quan les executava en la litúrgia montserratina.

El tercer concert del FIOM 2018 se celebrarà el dissabte 11 d’agost, que comptarà amb la presència de l’organista Naji Hakim, gran i reconegut creador i improvisador, hereu del gran Olivier Messiaen a l’orgue de la Trinité (Paris, França). Al voltant de la festa de l’Assumpció de la Mare de Déu, Naji Hakim oferirà un programa amb obres seves i improvisacions sobre temes marians litúrgics de diverses tradicions. Un moment especial en una nit d’estiu amb colors especials i sonoritats innovadores.

El darrer dels concerts d’enguany, el dissabte 25 d’agost, obre l’espai a una intèrpret nord-americana de gran renom internacional: Katelyn Emerson, organista i mestra de cor de l’església d’Advent de Boston (Massachusetts, Estats Units). Emerson oferirà algunes mostres de la música nord-americana per a orgue, junt amb repertori clàssic de J. S Bach i d’altres autors. La novetat de les creacions del nou món faran descobrir noves sonoritats sota el guiatge d’aquesta singular organista.

L’entrada a tots ells és gratuïta. Aquest VIII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i Reale Seguros, compta amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, i està projectat sota la direcció artística de Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec de Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2018 serà novament un homenatge a la memòria de l'Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.