Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 8/01/2014

(Ajuntament de Barcelona) L'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social La Caixa han signat la pròrroga d'un conveni per promoure plans comunitaris a tres barris de la ciutat que fomenten la convivència entre veïns i la interculturalitat.

Fomentar l'envelliment saludable a través de programes que promoguin la salut física i mental o acostar la gent gran als equipaments de Ciutat Vella, com per exemple el CCCB, el Liceu o els hotels amb visites guiades són algunes de les iniciatives que la Fundació Tot Raval tira endavant en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural.

Es tracta d'un programa que va néixer l'any 2010 i que ara l'Ajuntament i la Fundació La Caixa renoven amb la signatura d'un nou conveni per afavorir la cohesió social i la integració a tres barris de la ciutat el Clot-Camp de l'Arpa, el Raval i la Zona Nord de Nou Barris. L'alcalde Xavier Trias ha destacat que aquesta és una acció que lliga amb les polítiques d'atenció a les persones i ha dit que si fa uns anys el repte de la ciutat era acollir les persones nouvingudes ara és la integració. "Aconseguir la integració de la gent passa per coses bàsiques, que hi hagi habitatge o feina, però també per polítiques que siguin integradores, que ajudin a aquesta gent a sentir-se integrats, a que se sentin partícips d'un projecte", ha remarcat l'alcalde.

Aquest programa es vehicula a través de tres entitats socials: la Fundació Tot Raval, la Fundació Surt i l'Associació El Torrent, que executen aquestes iniciatives de la mà dels districtes, implicant la gent. "Barcelona és una ciutat d'èxit, que pot ser la punta de llança de la recuperació econòmica, però al mateix temps hi ha gent que hi passa malament", ha dit Trias recordant que a la ciutat hi ha unes xifres d'atur dramàtiques.

Una de les accions que desenvolupen els Projecte d'Intervenció Comunitària és la recopilació de dades, entre els quals destaca el fet que les persones nouvingudes, un 17,4% de la població barcelonina, se senten identificades i implicades al barri on viuen. El director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa ha assegurat que "més del 80% dels ciutadans, tant natius com nouvinguts tenen un sentiment de pertinença al barri o al municipi. Això és un indicador que no hi ha fractura social, sinó tot al contrari".
La Fundació La Caixa destinarà prop de 250.000 euros a desenvolupar aquest projecte a Barcelona.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.