Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Comunitat de Sant’Egidio) La Jornada Internacional “Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort” il·luminarà la façana dels ajuntament de Barcelona i Manresa aquest dissabte 30 de novembre. La jornada celebrada anualment és una iniciativa de la Comunitat de Sant’Egidio, amb el suport de la Unió Europea.  L’entitat va escollir aquesta data en recordatori de la primera abolició per llei de la pena de mort, l’any 1786 al Gran Ducat de Toscana.

Aquesta iniciativa ha anat reunint a nivell mundial administracions i societat civil. Actualment representa la major mobilització mundial contra la pena de mort, en la que hi participen més de 2000 ciutats, en un centenar de països.

Al llarg de la jornada, a banda de la il·luminació d’edificis emblemàtics, la Comunitat de Sant’Egidio organitza conferències i iniciatives en diverses escoles i universitats d’arreu del món. A Catalunya comptarem amb el testimoni de Joaquín José Martínez, el primer ciutadà espanyol en sortir del corredor de la mort, després de passar-h cinc anys i quatre mesos a l'estat nordamericà de Florida. Martínez participarà, amb el seu testimoni, a la taula rodona que es celebrarà a la Model de Barcelona el divendres 29 de novembre a la tarda.