Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 3/03/2014

(OHSJD) 5.700 caminadors, 300 voluntaris, set colles castelleres i més de 60 empreses i col·laboradors han participat a la Barcelona Magic Line 2014 que s'ha fet aquest diumenge. És la primera edició d’una marxa popular que recull fons pels àmbits de treball de Sant Joan de Déu.

Els participants que han fet la modalitat dels 30km han enllaçat set turons emblemàtics de Barcelona: el turó de la Rovira, el turó del Carmel, el turó de la Creueta del Coll, el turó del Tibidabo, el turó de Sant Pere Màrtir, el turó de Montjuïc i el turó de Mont Tàber. A Vallvidrera superior s’hi han afegit els participants de la modalitat de 20km i a la plaça Espanya els participants de la modalitat de 10km. 

Tots els caminadors han acabat la BML a la plaça de la Catedral de Barcelona, on s’hi ha fet la Festa BML amb tallers per a infants (la mini BML); l’exposició ‘El valor de l’hospitalitat’, sobre les 7 causes de destí dels fons; concerts i set pilars de 4 simultanis de set colles castelleres.

Els 350 equips participants han donat més de 125.000 euros que es destinaran íntegrament a les 7 causes de Sant Joan de Déu: la infància hospitalitzada, les persones amb problemes de salut mental, les persones en situació de sense llar, les persones dependents, la recerca biomèdica, la cooperació internacional i les emergències socials. 

Els equips han mobilitzat el seu entorn organitzant activitats i distribuint productes BML i tenen fins el 31 de març per fer l’ingrés dels diners captats. A partir de llavors, l’Obra Social Sant Joan de Déu farà públics els resultats finals de la Barcelona Magic Line.

Gràcies al suport d'institucions i empreses el 100% de la donació dels equips es destinarà a les 7 causes. Cal destacar el suport de l'Ajuntament de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa", el SEM i el Parc Natural de Collserola. Dels padrins dels 7 turons: La Fundació Probitas, Agrupació, Gallastegui, Vodafone, Fundació Claror, Gaes Solidari i BebéDue. Dels mitjans de comunicació amics: el diari ARA, el Periódico, l'Sport, Ràdio Teletaxi i Runedia. Així com de més de 60 col·laboradors que han posat facilitats per l'organització de la Barcelona Magic Line. 

A més, una vintena de personatges destacats del món de la cultura, l’esport i el periodisme s’han sumat a la crida: Eduard Punset, Els Amics de les arts, Anna Vives, Dani Alves, Justo Molinero, Kiko Casilla, Antoni Bassas, Asha Miró, Ferran Latorre, Araceli Segarra, Jordi Gil, Helena Miquel, Montse Ferrer, Mag Lari, Purito Rodríguez, Xavi Coral, Agustí Roc, Núria Picas, Albert Parreño. 

Sant Joan de Déu és una institució amb més de 500 anys d’història, que ha mantingut amb convicció el valor de l’hospitalitat com a nucli essencial. Aquesta dimensió solidària passa per acollir, acompanyar i comprometre’s amb els qui més ho necessiten.

Els centres de Sant Joan de Déu aposten per donar una atenció assistencial amb valor afegit. Això requereix les aportacions solidàries de socis i donants.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.