Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Barcelona /CR) L’Ajuntament de Barcelona ha fet entrega aquest dijous de la medalla al Mèrit Cívic de la ciutat a l’històric activista Arcadi Oliveres, en homenatge a la seva llarga trajectòria en l’àmbit de la defensa dels drets humans, de la pau i de l’antimilitarisme. L’acte, presidit per l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha congregat unes dues-centes persones, entre altres, l’arquebisbe Joan-Enric Vives.

En agrair el premi, Arcadi Oliveres ha volgut fer referència als múltiples mostres de desobediència civil que ha viscut la ciutat de Barcelona, que ha qualificat com a exemplar en aquest sentit. Així, ha recordat des de la vaga dels tramvies de 1959, fins a la creació del primer sindicat d’estudiants, les manifestacions massives contra la guerra d’Irak, el tancament d’immigrants a les esglésies de Barcelona al 2001, el naixement de la PAH, o recentment, l’1 d’octubre. Oliveres també ha tingut un record per als presos i els exiliats, a qui ha enviat un missatge d’afecte i solidaritat.

Durant el seu discurs, Ada Colau ha qualificat Oliveres de mestre del pensament crític, “un mestre generós que ha ensenyat a moltes persones a mirar-nos el món d’una altra manera”. S’ha referit als “més de 50 anys posant el cos i l’esperit en defensa de la justícia social. Des dels temps de la Caputxinada i l’Assemblea de Catalunya, participant en el moviment antifranquista, lluitant contra la pena de mort, denunciant el comerç d’armes, el pacifisme, recolzant l’antimilitarisme, la lluita pel 0,7%”, entre d’altres. Així mateix ha assegurat que “les lluites socials que ha viscut aquesta ciutat han tingut l’Arcadi com a referent indiscutible.

El Ple Municipal del 22 de febrer passat va aprovar atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Arcadi Oliveres. La proposta va obtenir els vots favorables de BComú, el PDeCAT, ERC i el PSC; els vots en contra de Ciutadans i el PP, i l’abstenció de la CUP. El guardó reconeix la seva trajectòria a favor de la pau i del desarmament. També se li reconeix l’impuls a les iniciatives a favor dels drets humans i la justícia social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.