Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) La Facultat Antoni Gaudí acollirà el proper 22 d'cotubre a les 17 h la I Jornada de Campanologia 'Vivoc Voco' a Barcelona. Durant dos dies comptarà amb la participació dels especialistes en campanologia més reconeguts d’Espanya, entre ells, el campaner valencià Francesc Llop, amb més de 50 anys d’experiència en campanologia.

'Vivos Voco', en català 'Jo crido els vius', seran un seguit de ponències on s’exposaran temes relacionats amb la conservació preventiva i la restauració dels conjunts de campanes de Barcelona. També es donaran algunes de les claus que s’han de tenir en compte a l’hora d’afrontar intervencions en els campanars, amb la voluntat que empreses d’instal·lació i institucions en puguin disposar com a eina i marc de treball.

Així mateix, també es mostraran aspectes que generen sovint controvèrsia com ara l’impacte sonor damunt de la població i la legislació que en fa referència. Tot plegat forma part d’una mirada diferent vers l’instrument de la campana, una mirada més tècnica.

La campana al llarg de la història ha tingut un paper important per a la majoria de religions que han considerat la campana un instrument molt útil entre els elements semiòtics del llenguatge ritual el qual permet als humans la comunicació amb la divinitat. El so de la campana eleva la veu del poble al seu Déu i crida al seu encontre.

Aquesta Jornada està promoguda per l’Església de Barcelona, la Catedral de Barcelona, el Grup de Recerca Campanològica de Barcelona i l’Associació de Campaners de Santa Maria del Pi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.