Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach ha anunciat que Barcelona acollirà un Congrés Internacional sobre la Pastoral a les grans ciutats amb el suport de la Santa Seu. Sistach va presentar aquesta iniciativa al papa Francesc durant l’audiència privada que va tenir el passat 6 de setembre. El Congrés vol enllaçar amb un interès molt especial del papa per l’evangelització de les grans ciutats, motivat per la seva experiència pastoral al Gran Buenos Aires d’on va ser arquebisbe Bergoglio.

Segons la nota de l’arquebisbat, aquesta iniciativa representa que “un cop més la ciutat de Barcelona allotjarà un esdeveniment d’aquesta magnitud eclesial i a iniciativa del senyor Cardenal”. Els darrers anys Martínez Sistach ha promogut la celebració de Barcelona de diversos esdeveniments vinculats amb la Santa Seu com la Missió Metròpolis o l’Atri dels Gentils.

D’altra banda, aquest Nadal Barcelona també serà la seu d’una de les jornades de pregària per al Sínode sobre la Família que es farà l’octubre de 2014. Des de la Santa Seu s’han promogut aquesta convocatòria simultània en tres basíliques significatives vinculades a la Sagrada Família: la de Barcelona, la de l’Anunciació de Natzaret, i el Santuari de Loreto a Itàlia.

A Barcelona la celebració es farà a la Basílica de la Sagrada Família el diumenge 29 de desembre en una celebració que presidirà l’arquebisbe Vincenzo Paglia, president del Pontifici Consell per a la Família. En les tres basíliques es podrà seguir en directe l’Angelus que pronunciarà Francesc des de la plaça de Sant Pere del Vaticà.

Coincidint amb l’estada de Paglia a Barcelona, dissabte 29 pronunciarà una conferència al Seminari oberta al públic.