Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) El 18 d'abril de 1869 l'arquebisbe de Torí va decretar el reconeixement canònic de l'Associació Maria Auxiliadora (ADMA), que va marcar l'inici del segon grup de la Família Salesiana fundat pel propi Do Bosco.

Per a un associat o associada, pertànyer a ADMA compromet a participar en la missió de Don Bosco, sobretot difonent la devoció popular mariana, com a instrument d'evangelització i promoció de les classes populars i de la joventut necessitada.

 “Humilment exposo a la vostra Excel·lència Reverendíssima que per l'únic desig de promoure la glòria de Déu i el bé de les ànimes es tingui en compte que a l'Església de Maria Auxiliadora, ja fa un any per la vostra Eminència consagrada al Culte Diví, s'iniciaria una piadosa unió de fidels sota el nom d'Associació dels Devots de Maria Auxiliadora dels Cristians; l'objectiu principal seria promoure la veneració al Santíssim Sagrament i la devoció a Maria Auxilium Christianorum: un títol que sembla tornar a la simpatia de la venerable Reina dels Cels”.

Amb aquestes paraules Don Bosco va demanar a l'arquebisbe de Torí, Alessandro Ottaviani Riccardi, permís per fundar l'Associació de Maria Auxiliadora (ADMA), amb la finalitat de promoure la fe del poble cristià. El 18 d'abril de 1869 l'arquebisbe va decretar el reconeixement canònic de l'Associació, que va marcar l'inici del segon grup fundat per Don Bosco.

Per difondre l'associació, Don Bosco va escriure en el mateix any un opuscle: “L'Associació de devots de Maria Auxiliadora canònicament erigida a l'Església dedicada a ella a Torí, en resposta a les nombroses peticions de formar una associació de fidels que, units en el mateix esperit d'oració i pietat, reteren homenatge a la gran Mare del Salvador invocada amb el bell títol d'Auxiliadora dels cristians”.

És significatiu que el 150 Aniversari de la fundació coincideixi amb el Dijous Sant, per subratllar que l'amor a l'Eucarístic i la devoció a la Immaculada Auxiliadora, són el punt de partida de l'espiritualitat i de la vida de l'Associació.

El 150 Aniversari de la fundació de ADMA es recordarà especialment a la Basílica de Maria Auxiliadora de Torí, durant l'Adoració Eucarística del Dijous Sant, així com en els 800 grups locals repartits per tot el món.

La celebració del 150 aniversari confirma el desig expressat per Don Bosco en 1869: “La Santíssima Mare de Déu, que ha beneït i afavorit als qui l'han implorada amb el títol d'Auxiliadora dels Cristians, continua difonent abundants tresors celestials, no solament sobre els membres d'aquesta piadosa associació, sinó sobre tots aquells que la invocaran en les seves necessitats espirituals o temporals, com a signe que tots tenen motius per beneir-la en la terra, per anar un dia a lloar-la i agrair-la eternament en el cel”.