Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés)  Els responsables de més de 200 centres d’esplai es reuniran aquest dissabte a Mollerussa. Treballaran per fer balanç sobre les aportacions dels centres d’esplai a l’educació dels infants, adolescents i joves durant l’any 2021, marcat per les dificultats de la pandèmia, i per fixar els nous reptes de futur en un moment de crisi sanitària, social i econòmica. Són algunes de les funcions de l’Assemblea General Ordinària del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) - Fundació Pere Tarrés. La convocatòria comptarà amb la presència del secretari General d’Infància i Adolescència, Alexis Serra Rovira.

Oferir als monitors/es dels centres d’esplai punts de trobada per a la dinamització, reflexió i formació és un dels objectius del MCECC-Fundació Pere Tarrés. Per això, aquesta assemblea és un dels moments més importants de l’any per als centres d’espai atès que es prenen les decisions de futur de forma participativa i consensuada. Enguany a més, és una reunió especialment rellevant atès que s’han d’escollir els membres actuals del Consell Directiu del MCECC-Fundació Pere Tarrés, fet que suposarà l’elecció d’un president i presidenta, entre d’altres, atès que finalitza el mandat de l’actual responsable, Xavi Nus. També en l’assemblea anual, els responsables dels centres d’esplai aproven el tancament econòmic de l’any anterior, el pressupost i pla d’accions de l’any 2022 i es marquen els reptes amb la voluntat que l’educació en el lleure doni resposta a les necessitats de la infància i la joventut i continuï sent un agent de cohesió i transformació social.

Enguany el director general de Joventut, Àlex Sastre, durà a terme l’entrega dels premis del concurs d’activitats de lleure innovadores “InnovAct”. A més, la nit del 28 al 29 de gener es realitzarà una jornada a l’Alberg Sant Anastasi de Lleida adreçada als responsables dels centres d’esplai. Aquesta jornada aprofundirà en la “profiguració”, el nou contracte social entre joventut i el lleure educatiu.

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés és una federació amb un bagatge de més de 60 anys que agrupa a més de 200 centres d’esplai distribuïts entre les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, Castelló, les illes de Mallorca i Menorca i també el Principat d’Andorra. Els seus centres acullen prop de 25.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.500 monitors i monitores.