Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Més de 220 persones s'han reunit aquest dissabte a la Casa de l'Església-Acadèmia Mariana per reflexionar sobre com fer parròquies acollidores i missioneres en l'Assemblea Diocesana del Bisbat de Lleida. El cardenal-arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha impartit una conferència on ha apostat "per crear parròquies més creatives per evangelitzar". Després de la ponència els participants han reflexionat en grups sobre el futur de les parròquies.

El cardenal-arquebisbe a la seva conferència ha destacat que "a vegades pensem que el nostre producte no genera il·lusió". Ha afegit que "si creiem que Jesús és una bona notícia per tothom ja tenim un camí per fer". En relació amb l'aposta per renovar les estructures Omella ha deixat clar que "tot va començar sense estructures". "L'estructura és molt important però si no canviem el cor, no farem res", ha dit.

"La parròquia està per evangelitzar no per tancar les portes, és un trampolí per evangelitzar", ha dit. "Els nostres pares ens van transmetre la fe perquè teníem el cor convertit". Ha destacat que "la parròquia no és una estructura caduca, des de les parròquies hem de ser creatius i evangelitzar".

El cardenal ha dit que "la parròquia està entre la gent i comparteix la vida de la gent. La parròquia és el lloc per agafar forces”. Tot i reconèixer que "ens falta dinamisme missioner a les parròquies” ha afegit que això no ens ha de paralitzar, ens ha d'entusiasmar".

Omella ha destacat que cal "mirar el món amb ulls d'amor". "Per ajudar a canviar el món hem de tindre una mirada positiva al món", ha dit.

En la mateixa línia ha explicat que "detectem un desig de la paraula de Déu". "Vivim en una societat molt fragmentada, però hi ha un desig de comunió", ha dit. El cardenal ha apostat per "posar al centre de totes les reformes a Jesucrist".

L’arquebisbe ha explicat que "tots som missioners". I ha afegit que "a l'Evangeli veiem un Jesús que no té èxit però no té perd esperança". En aquesta línia, ha apostat per "no perdre l'esperança en la nostra tasca".