Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El Santuari de la Cova Sant Ignasi de Manresa es prepara per a la celebració d'Ignatius 500, any que commemorarà entre 2021 i 2022 la conversió d'Ignasi de Loiola, i que es viurà de forma intensa en aquesta ciutat, ja que coincideix amb els 500 anys de la seva arribada a Manresa el 2022.

També es prepara emprenent una reforma de l'interior del Santuari, a càrrec de l'artista jesuïta Marko Rupnik. El projecte es va començar a gestar el gener de 2015 i consisteix en un conjunt de mosaics, a cada una de les vuit capelles laterals, que mostraran el peregrinatge cristià a través dels Exercicis Espirituals. Una nova il·luminació i pintura completaran la reforma. Està previst que aquesta actuació artística es porti a terme a partir del proper mes de setembre i finalitzi el 15 de desembre de 2020.

“Volem transmetre a les persones que visitin el Santuari aquesta experiència a la vegada artística i espiritual”, ens explica Lluís Magriñà, Superior de la Cova de Sant Ignasi, on el fundador de la Companyia de Jesús va escriure el primer esborrany dels Exercicis Espirituals. Les quatre setmanes dels Exercicis quedaran recollides en els mosaics de les vuit capelles, que ens convidaran a afrontar el caos i la foscor que portem dins, contemplar Jesús com a Mestre i Senyor, acompanyar el Senyor en la seva Passió, i finalment en la seva Resurrecció i Contemplació per arribar a l'amor.

El jesuïta eslovè Marko Iván Rupnik, considerat per la crítica internacional com el Miquel Àngel del S.XXI, és doctor en Teología i professor a Roma a l'Institut Pontifici Oriental, a la Universitat Gregoriana i director del Taller d'art espiritual del Centre Aletti. Membre de l'Acadèmia Europea de les Arts i les Ciències, ha estat guardonat amb diversos premis internacionals.

Com a artista que plasma en mosaic el missatge cristià té més de 130 grans obres a tot el món. Entre la seva amplíssima producció internacional trobem els seus treballs a la Capella Redemptoris Mater del Palau Apostòlic al Vaticà, a la Sagristia de l'Altar Major de la catedral de la Almudena (Madrid), a la capella de la Conferència Episcopal de Madrid, a la Cúria General de la Companyia de Jesús a Roma, o al Santuari de Sant Joan Pau II a Washington. Per saber més sobre la seva obra es pot visitar aquest enllaç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.