Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) L'editorial salesiana edebé acaba de publicar un nou projecte de religió catòlica per a les etapes de Primària i Secundària. El projecte Zain sorgeix com a resposta al currículum de religió catòlica, presentat al febrer de 2015. La seva edició es presenta en castellà, català, gallec, valencià i basc.

Es tracta d'un projecte innovador emmarcat dins el projecte educatiu d'edebé, aquest s'ha concebut segons el projecte educatiu-pastoral de les escoles salesianes. Des d'edebé es considera la religió com una àrea més del currículum escolar. S'ha introduït en el projecte la innovació pedagògica amb tasques integrades, rutines de pensament, projectes, diferència entre aprenentatge individual i cooperatiu, i treball i avaluació competencial.

'Zain' és la setena lletra de l'alfabet hebreu i està present al llarg de tot el projecte. Per exemple, són set unitats per curs, numèricament és 4 + 3; el 4 és l'eix horitzontal de la mirada humana cap a un mateix i els altres, mentre que el 3 és l'eix vertical que representa la mirada cap a la divinitat. Entre l'eix vertical i l'horitzontal, el punt de trobada és Jesús.

Des de l'editorial s'ofereix un acompanyament al professorat mitjançant formació teològica i didàctica permanent, tant a través del web com en els llibres guia. Els continguts de l'àrea de Religió s'agrupen en quatre grans blocs que aborden la recerca del sentit de la vida i l'obertura a la transcendència; la intervenció de Déu en la història de la humanitat; la salvació complerta en la persona de Jesucrist; i com els cristians segueixen fent presents a Jesucrist en la seva vida.

En aquesta ocasió, a diferència dels projectes anteriors, un sant o santa acompanya els alumnes en cada curs: a 1r EP, sant Francesc d'Assís; a 2n EP, santa Teresa de Jesús; a 3r EP, santa Margarida Alacoque; a 4t EP, sant Josep de Calassanç; a 5è EP, sant Vicenç de Paül; i a 6è EP, sant Joan Bosco i Mare Maria Mazzarello. A més, cada etapa té un fil conductor: a 1r i 2n EP, els set colors de l'arc de sant Martí; a 3r i 4t EP, els set dons de l'Esperit Sant; i a 5è i 6è EP, set aspectes de l'amor. En tot moment predomina un llenguatge amable que anima l'aprenentatge de l'alumnat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.