Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna ha decidit atorgar el primer Premi Blanquerna Educació al pedagog Xavier Melgarejo. El premi es lliurarà el proper 28 de maig a la seu de la facultat. Melgarejo s’ha convertit en un referent en el món pedagògic especialment pel seu coneixement del model educatiu finlandès. Precisament el passat novembre va ser reconegut amb la condecoració de Cavaller de la Rosa Blanca de Finlàndia.

El nou Premi Blanquerna Educació distingeix una persona o una institució que es caracteritzi per la seva aportació significativa a l'educació, però també que representi a Blanquerna pel que fa als valors i les formes d'entendre l'educació.

El 2005 Xavier Melgarejo va presentar la seva tesi doctoral sobre la formació del professorat a Finlàndia, després de nombroses estades al país i la determinació personal per estudiar a fons un model educatiu d'èxit. Des de llavors ha estat convidat a impartir conferències sobre el sistema educatiu finlandès en nombrosos seminaris i congressos a Espanya i Amèrica Llatina. Ha dut a terme també una prolífica tasca de difusió a través dels mitjans de comunicació.

Melgarejo és psicòleg i pedagog i exerceix la docència i l'orientació psicopedagògica al Col·legi Claret de Barcelona, on ha estat director de 2003 a 2013. A l'octubre de 2013 va publicar el seu llibre Gracias, Finlandia, en el què analitza la situació actual de l'educació a Espanya a partir dels seus estudis del sistema educatiu finlandès.

Des de la seva intensa experiència de lluita contra el càncer, també va publicar el llibre Davant l'adversitat, amor i llibertat, on fa un relectura de la seva experiència docent, familia i com a creient arran de la malaltia. També podeu seguir els seus comentaris sobre família i escola en el vídeo-blog de CatalunyaReligió.cat. L'acte de lliurament del premi és obert però cal confirmació prèvia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.