Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Museu de Solsona) Arriba al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona l’exposició 'Bestiari' de Xavier Bellés i Perico Pastor. De caràcter singular, és fruit de la captivant col·laboració entre art i ciència, que dona lloc a una original interpretació dels bestiaris propis de la imatgeria medieval. La mostra s’inaugurarà el proper dissabte i es podrà visitar fins al 30 d’abril.

El bestiaris van ser, després de la Bíblia, els llibres més populars de l’Edat Mitjana amb una extraordinària difusió entre els segles XII i XIV. En ells es recollien descripcions d’animals, més o menys reals, que acompanyaven les lliçons morals destinades a la reflexió dels fidels.

Xavier Bellés –reconegut entomòleg i director de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)– i Perico Pastor –pintor, dibuixant i il·lustrador– comparteixen amistat i afició pels bestiaris. Aquesta coincidència els ha portat a recrear, amb el to del text i l’estil romànic, un bestiari modern, interpretació del que podrien haver estat els avantpassats dels llibres de zoologia.

L’exposició 'Bestiari' consta de 44 plafons: 22 amb imatges de les bèsties més representatives – del lleó a la sirena passant per l’elefant i l’àliga– i 22 més amb una síntesi de la descripció que els bestiaris històrics fan dels animals així com la interpretació al·legòrica utilitzada com a lliçó moral a l’època medieval.