Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Justícia i Pau) Amb l’objectiu de donar a conèixer les dificultats a les quals s’exposen els interns en la seva sortida de la presó, aquest dissabte es convoca el IV Espai Obert de Voluntariat Penitenciari. Organitzat per CEDRE i Justícia i Pau, el programa pretén donar visibilitat als recursos orientats a la reinserció tant de la xarxa pública, com privada.

Així, la Sala de Pompeia de Barcelona rebrà una sessió introduïda, primerament, per una contextualització on es detallaran les eines i els recursos disponibles que poden prendre els voluntaris “per incidir en el procés de reinserció sociolaboral dels excarcerats.” Introducció que vindrà acompanyada per la intervenció de dos ex interns que compartiran la seva experiència, juntament amb un debat on es focalitzaran els problemes proposats al llarg del dia.

La sessió es conclourà amb el tractament de diverses temàtiques diferents però interrelacionades que els assistents podran triar, dividint-se en tres grups reduïts segons els tres temes: vincles de suport a la sortida de presó; en què acompanyem, quins temes poden ser propis de l’acompanyament dels voluntaris?; com es pot sensibilitzar la població per promoure un canvi d’opinió per afavorir l’acollida a la sortida de presó.

Per finalitzar, es posaran en comú les conclusions assolides en els grups de treball i es passarà a la cloenda de l’espai obert.

La data límit d'inscripció per assistir al programa és fins aquest mateix dijous, o fins que s'exhaureixin les places. D’aquesta manera, la sessió, d’assistència gratuïta, es dirigeix tant a professionals d’entitats del tercer sector, estudiants de criminologia, pedagogia, educació social, dret i psicologia, voluntaris penitenciaris, professionals que treballen en l’àmbit de les mesures d’execució penal, personal de tractament de serveis penitenciaris i de serveis socials en l’àmbit penal, investigadors, professors; així com qualsevol altre persona interessada en la temàtica.

Per a més informació, descarrega el programa complet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.