Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) Càritas Diocesana de Girona inicia la setmana del voluntariat per als projectes educatius amb unes jornades de portes obertes per a totes aquelles persones que vulguin provar de fer de voluntaris per un dia. 

Eulàlia Bofill, cap del programa educatiu de Càritas, explica que "amb aquesta acció, es vol atreure a persones de més de 18 anys sensibilitzades en el col·lectiu i també donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social". 

Actualment, el programa Educatiu està format pel Servei d'Intervenció Educativa (SIE) del Projecte d'Acompanyament a l'Escolaritat (PAE), destinat a estudiants d'ESO; i el projecte Fes+ , adreçat a joves que estiguin cursant estudis Post-Obligatoris 

El programa treballa per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu, de forma complementària a l'escola. S'atenen a infants i adolescents pel seu desenvolupament integral des de la vessant personal, escolar, familiar i social. Es treballa en coordinació amb els centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies. 

El curs passat van ser atesos 430 alumnes. D'aquests, un 49% van millorar els resultats acadèmics i un 33% mantenen els seus bons resultats. Es va fer un treball coordinat i en xarxa amb 59 centres educatius, els quals el valoren molt positivament el treball que es realitza des del SIE, i hi van participar 235 persones voluntàries. Segons Eulàlia Bofill "aquestes dades tant positives, que donen tot el sentit al projecte, no serien possibles sense l'ajuda dels voluntaris". En aquest context, recorda que "l'educació és l'eina que garanteix que tots els membres d'una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats", i apel·la als "bons resultats" obtinguts per "convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas i que provin per un dia el voluntariat ". 

Aquest nou curs, el programa educatiu es desenvolupa a 33 punts de la diòcesi de Girona, 5 més que el curs anterior, i es necessita incorporar noves persones voluntàries a tots els serveis. 

Des de l'entitat s'encoratja a totes aquelles persones interessades que s'animin i s'apropin del 9 al 13 de novembre a la seva Càritas més propera.