Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “Ho puc dir perquè ho he vist”. Així de contundent es mostra l’arquebisbe Joan-Enric Vives sobre el desastre humanitari de Gaza o la tensió que es continua vivint a Hebrón després del seu viatge a Terra. Des de 1998 ha participat en gairebé tots els pelegrinatges de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l'Església a Terra Santa que es fan cada gener avalats per la Santa Seu. Vives hi participa com a representat del Conferència Episcopal Espanyola conjuntament amb altres representants de conferències episcopals europees i americanes.

Recent tornat del viatge, valora la dificultat de comprensió entre el món àrab i occidental i denuncia que “hi ha qui vol interpretar problemes polítics com un xoc de religions i de cultures”. Per això, en el context actual, igual que el papa Francesc, remarca que la religió mai pot justificar la violència, que cal defensar les minories religioses a Orient, i també demana respecte per allò sagrat per les religions: “Quan volem conviure sabem que hi ha temes que hem de tractar amb tendresa i respecte”

En el vídeo l’arquebisbe d’Urgell també descriu les diverses visites realitzades i s’hi poden veure les imatges del viatge. Van tenir problemes per accedir a Gaza, on malviuen 1,8 milions de persones “en una franja més petita que Andorra”. També tracta el problema de l’ocupació de terres i a alhora lloa el treball per la convivència que estan fent les escoles catòliques de la zona.

 

Imatges cedides pel bisbat d'Urgell