Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) El Periòdic d’Andorra publica aquest divendres unes declaracions de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, en les que assegura que ni el papa ni el Vaticà es planteja modificar el coprincipat. Vives reafirma "el desig d’acompanyar el Principat sempre salvant que els andorrans tenen la potestat i la llibertat de voler encaminar-se cap a un altre cantó". I, per tant, "el bisbe d’Urgell serà el copríncep d’Andorra mentre el poble andorrà ho vulgui".

Vives remarca que hi ha un concordat signat el 2008 i demana "que el país recuperi la calma, perquè el seu copríncep li diu que realment hi ha un compromís per part seva" i "que no hi ha cap indici que es vulgui trencar" el coprincipat. Altra cosa, afegeix el copríncep episcopal, "són càbales de gent que diu que parla en nom del Sant Pare" o de persones que suposadament ocupen un càrrec de renom dins l’Esglèsia: "Però això no és així".

Per l’arquebisbe el més rellevant és que “és la voluntat dels andorrans el que sempre prevaldrà". Joan-Enric Vives desmenteix així les informacions i rumors sorgits els darrers dies, pels quals es feia pública una presumpta reflexió per part de la cúpula vaticana sobre la continuïtat de la figura catòlica al capdavant del Principat.

Podeu ampliar la informació a El Periódic d’Andorra.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.