Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Aquest diumenge, coincidint amb la festa de Corpus, va tenir lloc un dels moments centrals de les celebracions del cinquantenari del Col·legi Sant Ermengol d'Andorra la Vella, amb l'Eucaristia d'acció de gràcies a la Parròquia de Sant Esteve d'Andorra la Vella, presidida per l'arquebisbe Joan-Enric Vives. Hi van assistir les autoritats amb el Cap de Govern i els Sindics, amb el Ministre d'Ensenyament i altres Ministres, els membres actuals i antics del Patronat del Col·legi, antics Ministres d'Educació i Consellers, i molts dels pares salesians que hi han treballat al llarg d'aquests 50 anys, amb els professors, les famílies i els alumnes.

Vives, en l'homilia, ha agraït als salesians la seva "opció preferencial pels joves" i la "petjada educativa" que han deixat a Andorra. Més de 5.000 alumnes s'hi han format en aquests cinquanta anys, i uns 50 salesians hi han servit. D'aquests, 22 han pogut participar en l'acció de gràcies d'aquesta Jornada. El pare Joan Miquel Playà, responsable de la Família salesiana a Roma, va ser el delegat del provincial per a la celebració, juntament amb els dos salesians encara presentds a Andorra Xavier Brines i Joan Juncadella. També hi van ser presents les germanes de la Sagrada Família d'Urgell, amb la provincial Montserrat Ferré i les comunitats de Santa Coloma i Escaldes.

La festa es va iniciar amb la celebració de l'Eucaristia, concelebrada pels 22 salesians presents, i posteriorment al Col·legi mateix, va tenir lloc un dinar de germanor preparat pels cuiners de les escoles Sant Ermengol i Janer. A les postres hi ha hagut tres intervencions presentades pel pare director Xavier Brines, amb el cap de govern Toni Martí, el Joan Miquel Playà, i el copríncep episcopal.

El Col·legi fou fundat pel copríncep Ramon Iglesias Navarri i el consell general amb el seu Síndic al davant Julià Reig i Ribó, i el seu Patronat té la Presidència i la Vicepresidència en el copríncep episcopal i el ministre d'Educació i Ensenyament Superior. La gestió i direcció l'ha tinguda fins ara la Congregació dels Pares Salesians i a partir del curs vinent la Congregació de la Sagrada Família d'Urgell, amb una nova directora Anna Villas, i la germana M. Tomassa Itoiz com a representant de la congregació al patronat i al consell directiu.

Les celebracions del 50 aniversari de l’escola Sant Ermengol d'Andorra la Vella han anat fent via al llarg del darrer any. L'u de maig de 1965, Ramon Iglesias Navarri, bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra va signar el decret de creació de la institució cultural, l’acta fundacional del col·legi Sant Ermengol. El 3 d’octubre de 1966 es va estrenar l'escola, bastida en uns terrenys cedits pel Consell general de les Valls: setanta nens van omplir aquelles primeres aules (9 interns, 51 migpensionistes i 10 externs).

Les activitats seguiran el 19 de juny amb la festa de la comunitat educativa, a la qual tothom està convidat a participar. Els actes de celebració culminaran el dia 3 d’octubre de 2016.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.