Vés al contingut
Catalunya Religió
Sagrada Familia Sostre

(Jordi Llisterri CR) “Avui és el dia que ha fet el Senyor”. Aquest és nom de l’obra de Bernat Vivancos que s’estrenarà el proper 18 de maig dins l’acte de clausura de l’Atri dels Gentils. Serà la primera composició que s’estrena a la Basílica de Sagrada Família i la primera obra creada expressament per ser interpretada en aquest recinte. Un esdeveniment en temps de poques estrenes d’obres litúrgiques.

L’obra coral aprofita tots els recursos acústics que havia previst Gaudí en situar els cors elevats al voltant de la nau. Així ho explica el compositor Bernat Vivancos, l’actual director de l’Escolania de Montserrat. L’Atri del Gentils emetrà l’acte en directe per internet i es podrà seguir també per CatalunyaReligió.cat.

Bernat Vivancos també ha presentat recentment el seu primer disc complert de composicions pròpies. Blanc és un disc de música litúrgica contemporània amb versions d’obres com Nigra Sum i el Cant dels Ocells, o creacions com la Messe aux sons des cloches. El disc, on s’ha primat la qualitat de l’enregistrament, va rebre el Premi 440 Clàssica de la Crítica com a millor disc de l’any. Vivancos explica des la seu de l'ESMUC, on també és professor, la seva aposta per una música litúrgica contemporània d’alta qualitat que no quedi tancada en els temples.

Bernat Vivancos és el compositor de la peça que s'utilitza de sintonia en els vídeos de CatalunyaReligió.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.