Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Blanquerna) M. Victòria Molins, religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i antiga professora de literatura i filosofia, ha fet una xerrada pels alumnes de la Facultat que cursen l’assignatura de Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA). 

Molins s'ha mostrat “encantada” de parlar a futurs educadors, ja que “l’educació és l’única cosa que trenca les cadenes de la marginació” i ells tenen el poder d’esbrinar que els passa als nens de l’escola i poder trencar aquestes barreres.

Ha explicat el seu testimoni de vida i la seva experiència mitjançant la presentació del seu llibre Estava a la presó i em vau visitar, on parla de les converses mantingudes amb diferents presoners.

Assumpta Sendra, professora dels graus d’Educació Infantil i Educació Primària, ha estat l’encarregada de presentar a la senyora Molins, doctora honoris causa per la Universitat Ramon Llull, a proposta de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, que s’ha descrit a sí mateixa com una enamorada de Jesús. Durant la seva intervenció, ha parlat del respecte envers les religions i les creences dels altres, ja que segons ella l’home és el centre de la vida.

També ha tractat el tema de la seva forta vocació per l’ensenyament i de la seva dedicació als altres, tot destacant el seu viatge a Nicaragua on va aprendre molt de la gent pobra i treballadora a les plantacions de sucre: eren gent amb molta bondat, que sense tenir res material, ho tenien tot perquè tenien a Déu amb ells.

Victòria Molins compagina la vida periodística amb el fet de viure amb la gent més exclosa de la societat, tenint sempre molt present l’absentisme escolar dels nens amb famílies desestructurades. Molins ha incidit, sobretot, en la capacitat d’estimar tothom.