Vés al contingut
2 Catalunya Religió dj. 9/07/2015

(Bisbat de Girona) El passat diumenge 5 de juliol va començar a Lisieux (França) la 28a edició del Col·loqui Europeu de Parròquies. Els treballs duraran fins aquest dijous 9 de juliol. S'hi han inscrit 180 participants de de setze països europeus. La delegació catalana està formada per vint-i-dues persones de diferents diòcesis: dotze capellans (tres provinents de la diòcesi de Girona) i deu laics. 

Sota el lema "Enviats a servir, aneu a les perifèries!", les ponències i conferències tracten temes bíblics i sobre la Doctrina Social de l'Església, així com narracions d'experiències pastorals en els sectors de les migracions, la solitud i l'aïllament i els sense sostre. també es fan tallers, treballs de grup i diferents celebracions litúrgiques. El programa de la trobada inclou visites a parròquies de la diòcesi de Bayeux-Lisieux i un recorregut teresià. Les conferències i altres intervencions són a càrrec de Jean Claude Boulanger, bisbe de Bayeux-Lisieux; Catherine Vialle, professora de l'Institut Catòlic de Lilla; Bernard Quintard, vicari general de Rodez i professor de l'Institut Catòlic de Tolosa de Llenguadoc; Tibor Papp, teòleg hongarès; i Alphonse Borras, vicari general de Lieja. 

El programa específic d'activitats per als joves, inclou una visita a Caen i una sortida a les platges del Desembarcament, a Arromanches i Colleville sur Mer. 

El Col·loqui Europeu de Parròquies se celebra cada cos anys i és presidit conjuntament per mossèn Josep Taberner, rector de la parròquia de Sant Pere de Figueres, i per la laica belga Gudrun Theuninck. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.