Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Museu Episcopal de Vic) Les relacions entre el cristianisme, el judaisme i l'islam durant l'Edat Mitjana, a Catalunya són el tema escollit de la jornada que aquest divendres tindrà lloc a Vic i que té per objectiu aprofundir en el coneixement del patrimoni religiós i cultural de Catalunya. És la proposta conjunta que fan cada any proposen la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, i el Museu Episcopal de Vic en el marc de la Universitat d’Estiu.

La idea de convivència pacífica i fructífera entre les tres religions monoteïstes a la Península Ibèrica durant l'Edat Mitjana té molt de projecció d'un model social i cultural que, en el segle XXI, voldríem per al nostre món. La realitat és que aquesta convivència, ahir com avui, no va ser sempre fàcil. Aprofitant l'escaiença del setè aniversari de la mort de Ramon Llull, que des de la seva postura religiosa incidí en el diàleg entre persones i llengües diferents, en aquestes jornades ens proposem explorar aquestes relacions i els testimonis que n'han quedat en l'art medieval conservat a casa nostra.

El programa preveu la participació de Joan Masnou, vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua de la UVic-UCC; Begonya Palau, directora de l’ISCRVic; Jordi Gayà, teòleg i estudiós de l’obra de Ramon Llull (CETEM i FTC); Dolors Bramon, filòloga, especialista en semítica i en estudis àrabs i islàmics (UB); M. Carme Sanmartí, secretària general de la Universitat de Vic; i Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic.

La primera part de la jornada, al matí, tindrà lloc a l'Institut de Ciències Religioses de Vic, on s'impartiran les ponències i la taula rodona, i la segona part, a la tarda, tindrà continuïtat al Museu Episcopal de Vic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.