Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Vic) Aquest dimecres es commemoraran els 200 anys de la mort del bisbe Francesc de Veyan i Mola. En aquesta efemèride, a la capella del Pilar de la Catedral de Vic, a les 13h, se celebrarà una missa, presidida pel bisbe de Vic Romà Casanova. L’acte serà obert a tothom i recordarà a través de la pregària el llegat que va deixar aquest bisbe: la catedral de Sant Pere de Vic, l’arxiu i la biblioteca episcopals, un precedent de Càritas i la sala de sínodes.

Francesc de Veyan és un dels quatre bisbes –junt amb CinidiTorras i Bages Oliba– que recorda el projecte Episcopus. Aquest últim semestre ja s'han celebrat diferents accions, com les visites guiades –que s’estan desenvolupant a la catedral de Vic i al Palau Episcopal per al públic en general–, els actes de presentació, l’obertura del portal web i les xarxes socials o la comunicació en gran format a la façana de la catedral.

Des del bisbat també s'ha confeccionat material pedagògic sobre la figura de Veyan per a visitar espais que normalment no estan a l’abast del públic; així s’han fet visites especialitzades per a les escoles, en les quals, fins ara, hi han participat més de vuitanta alumnes de diferents centres educatius, a més de tenir-ne moltes d’altres de programades per a l’any 2016.