Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Josep Gendrau –Franciscans) Dues-centes cinquanta persones es van aplegar diumenge a l'ermita de Sant Francesc s'hi Moria de Vic per celebrar el tradicional Aplec que recorda el pas de Sant Francesc per la regió catalana.

A les 11 del matí van arribar els pelegrins, en cotxes particulars o amb autocar, vingudes de la Fraternitat Franciscana de Sabadell, de la Fraternitat de Sant Antoni de Barcelona, i de la Parròquia Franciscana de la Mare de Déu de La Salut de Barcelona. La resta va arribar amb cotxes particular o a peu des de Lleida, Barcelona L’Esquirol, Manlleu, Gurb i Vic.

Al migdia, es va celebrar l'Eucaristia, presidida per fra Francesc Linares, Guardià de la Fraternitat de Sant Antoni de Barcelona i Definidor Provincial, acompanyat del rector de Calldetenes, Jordi Castellet i de fra Máximo García, rector de la Parròquia de Sant Francesc d’Assis de Sabadell. També hi eren fra Lluis Rocaspana i fra Josep Gendrau. Fra Cinto Vila també hi participà en mig dels fidels i acompanyat de familiars amics. Hi havia alhora Joan Jiménez, ex rector del Carme de Vic, que a pesar de no trobar-se massa bé, va voler ser-hi, acompanyat de la seva germana.

Després de l'Eucaristia es va fer la rifa tradicional de divuit obsequis rebuts de famílies i establiments diversos de Vic i la comarca, i de la pagesia A dinar van ser un centenar de persones. A l’hora del café, un grup de joves músics de l’Esquirol va alegrar la festa i va haver-hi xirinola, ball i al final, van tocar, i tots van cantar agafats de les mans, l’Hora dels Adéus.

[Fotografies: Franciscans de Catalunya]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.