Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas) La Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona va reunir una cinquantena de persones amb motiu de la presentació de l’exposició fotogràfica 'Què veus?'. El recull de fotografies, que pot visitar-se fins al 27 d'abril, és obra dels alumnes del Taller Sant Isidre, un espai on membres de Càritas Diocesana de Barcelona aprenen competències sociolaborals a partir de feines manuals, rutines i treball en xarxa.

La Mariona Giner, promotora del projecte fotogràfic afirma que per mitjà de la fotografia es fomenta la cohesió i la creativitat dels participants. “Treballar amb el Taller Sant Isidre ha estat un luxe i les fotografies són un èxit total”. Els promotors del projecte estan impressionats amb l’evolució dels participants, ja que en sis mesos "han après més sobre fotografia que molts estudiants universitaris". Un dels alumnes admet que la fotografia “l’ha fet pensar”. Per la Mariona, aquesta és la intenció, que les persones reflexionin i pensin a través de l’art.

Segons el responsable del Taller Sant Isidre les persones que hi acudeixen es troben en una situació complicada. Gràcies al taller, però, els alumnes es veuen cada dia i forgen amistats: “Són petites coses que milloren la convivència i col·laboració dels participants, requisits essencials pel desenvolupament de la persona” apunta el responsable.

En Javi, alumne del taller, explica que durant la setmana emparellen sabates, retallen etiquetes, fan cors, postals i roses de Sant Jordi per Càritas. A més de les rutines que s’estipulen al taller, els alumnes reben tutories individualitzades i realitzen sortides mensuals per relacionar-se amb l’entorn. Afegeix que “amb algunes fotografies es pot sensibilitzar a la societat i mostrar que hi ha persones que ho passen malament”. Les fotografies de la ciutat de Badalona mostren històries autèntiques i han permès als alumnes arriscar-se i descobrir noves experiències i coneixements.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.