Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) Són moltes les organitzacions humanitàries que treballen al Nepal amb les persones afectades pel terratrèmol del passat 25 d'abril. I moltes també les institucions religioses que recullen fons per donar suport a aquesta tasca. És el cas d'Enllaç Solidari dels claretians, que donen suport al 'Project Vision'. L'entitat, dirigida pel claretià de l’Índia George Kannanthanam, s’ha traslladat al Nepal amb un grup de voluntaris amb força experiència des del tsunami del 2004. 

Una altra organització d'Església que ha engegat una acció d'emergència al Nepal és Mans Unides, que ha posat en marxa campaments sanitaris a les zones afectades.

Càritas Barcelona, amb l'article 'Veus des del Nepal' posa rostre als afectats amb el cas d'una família que parla de "luxe" per referir-se a tenir un lloc on dormir. Podeu llegir-lo a continuació:

Veus des del Nepal

«Marchugaun és un petit poble de 120 habitants situat a 30 quilòmetres de l'epicentre del terratrèmol que va sacsejar el Nepal el passat 25 d'abril. Allà, el 75 per cent dels edificis han estat destruïts, i els supervivents del sisme s'amunteguen dins de tres tendes de campanya que s'han muntat de manera improvisada al mig del carrer. Els que encara conserven les seves cases en peu no poden tornar-hi perquè hi han aparegut esquerdes a les parets i el risc d'ensorrament és molt alt.

"Ningú està dormint aquests dies –explica l’Issor, un pagès local-, perquè tenen por i perquè entren a la tenda per torns; no hi ha espai suficient per tots".

Per això, per en Tham i la seva família, poder tenir el seu “propi refugi temporal” seria un “luxe”. “Encara tenim alguna cosa per menjar i podem aconseguir aigua; però m’agradaria tenir una lona només per la meva dona i els meus fills”, diu en Tham.

Aquesta petició de refugi –una necessitat urgent, encara que els supervivents del terratrèmol la vegin un luxe– es repeteix en totes i cadascuna de les aldees rurals de les àrees de Gorkha, Sindhupalchowk, Kavre i Nuwakot a les quals ha arribat Càritas.

Les pluges, els lliscaments de terres, les carreteres tallades i l'orografia del terreny fan molt difícil arribar a aquestes zones remotes de Nepal, però les organitzacions humanitàries fan l'impossible per aconseguir-ho. Càritas Nepal, amb el suport de la xarxa internacional de Càritas, ja ha portat ajuda urgent a 30.000 persones. Refugi, abric, aliments, aigua i articles d'higiene són les principals necessitats dels supervivents del terratrèmol del 25 d'abril.

I és que la crisi humanitària és enorme: vuit milions de persones s'han vist afectades, 7.365 han mort, més de 500.000 han perdut casa seva o han sofert destrosses en la mateixa i 3,5 milions necessiten ajuda alimentària urgent.»

Més informació, aquí.