Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Fent Memòria del Vaticà II presentem el testimoni d’una laica que va viure els anys del Concili des de la universitat. Sara Blasi va estar implicada, entre altres, en el moviment d’estudiants d’Acció Catòlica, el Fòrum Vergés, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Centre d’Estudis Francesc Eiximenis, i altres entitats que es van crear o dinamitzar durant aquells anys i en el postconcili. Fins i tot uns anys que va viure a Romania li van servir per explicar les novetats conciliars a l’Església que sobrevivia darrera del mur.

Explica que sobretot el Concili el van viure “com una crida a la conversió personal i de l’Església”. En els grups més formats s’estudiaven els textos del Vaticà II fins i tot abans de que fossin aprovats per l’assemblea conciliar. Allò va portar “a la gent a ser més conscient per comprometre’s” i “el laïcat va agafar més personalitat”. En definitiva, en un moment de canvi social, a preguntar-se “i nosaltres, què fem?”.

Sara Blasi és pedagoga amb una destacada trajectòria en la renovació pedagògica a Catalunya i ha tingut diverses responsabilitat directives en el Departament d'Ensenyament. Actualment col·labora amb la parròquia de la Sagrada Família de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.