Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR/Tarragona) Quan no hi ha gaire raons per a l'optimisme, els missioners segueixen al peu del canó. Els toca oferir esperança. Què pot fer l'Església en contextos de pobresa, i sovint també de violència i corrupció? La resposta va més enllà de la “promoció humana”, tal com han reflectit el 90 aniversari del Domund. Dimecres les delegacions de missions han tancat tota una setmana especial d'actes.

D'aquest valor afegit dels missioners CatalunyaReligió.cat n'ha parlat amb dos catalans de recorregut: Josep Frigola, que ha passat més de cinquanta anys a l'Àfrica, entre Burkina Faso i Níger, i Lluís Solé, que és bisbe de Trujillo, a Hondures. Aquest vídeo recorda la tasca invisible dels quasi cinc-cents missioners i missioneres que han sortit de Catalunya seguint la seva vocació. Hem entrevistat el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, que és el delegat de missions de la Conferència Episcopal Tarraconense, i també en Jordi Sànchez, de l'Observatori Blanquerna Comunicació Religió i Cultura, que gràcies al projecte Missioners.cat ha conegut sobre el terreny una seixantena de missioners arreu del món.

Tots quatre han intervingut en una jornada dedicada als missioners catalans i que ha tingut lloc aquest dilluns al Seminari de Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.