Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest cap de setmana han estat diversos els actes organitzats a Valls amb motiu de la cloenda d’aquesta efemèride que coincideix amb els cinquanta anys de la coronació canònica de la Mare de Déu del Lledó.

El dissabte, dia 25, va tenir lloc la celebració del vot de poble, missa presidida per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Al vespre, la imatge de la Mare de Déu del Lledó es va traslladar fins a l’església parroquial de Sant Joan Baptista on hi va haver el ball de l’àliga i una vetlla de pregària. El diumenge l'arquebisbe Jaume Pujol, va presidir l’eucaristia, a l’església de Sant Joan de Valls, concelebrada pel rector de la Parròquia, Josep Bofarull; Ricard Costa, provincial dels Missioners Claretians; Joan Font, rector de la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó i Jordi Marimon, superior de la comunitat a Valls, entre d’altres preveres. «Des de fa segles, Santa Maria acompanya la ciutat i la gent de Valls en els avatars de la seva història. Donem-li gràcies i demanem-li que ens continuï acompanyant perquè nosaltres, amb totes les generacions, li diem benaurada», va dir l'arquebisbe en l’homilia.

A la tarda, hi va haver la processó de retorn de la imatge de la Mare de Déu del Lledó, acompanyada per l'arquebisbe, les autoritats de la ciutat i les entitats de Valls, fins el Santuari. En el camí de retorn les corals vallenques van cantar la Salve i en arribar al Santuari es van entornar els Goigs i els fidels van venerar la Mare de Déu.

Una tradició que es remunta l’any 1366

La tradició ens assegura que el 25 de gener de l’any 1366 es va produir la seva troballa en ser descoberta amagada dins la soca d’un lledoner en uns terrenys ocupats avui dia pel santuari marià homònim. Així se’ns explica que uns pelegrins vallencs anaren fent rogatives al Santuari de Montserrat per tal d’intentar aturar una terrible sequera que llavors patia Valls i el seu territori. Arribats a Montserrat, un monjo del monestir els va animar que se’n tornessin de nou cap a Valls, ja que allà, segons els va dir, trobarien, fora els murs de la vila, una imatge mariana a qui podrien demanar per totes les necessitats que tinguessin.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.