Vés al contingut
Catalunya Religió

(Poblet) Aquest cap de setmana, el 16 i 17 d’octubre ha tingut lloc al monestir de Poblet la cinquena trobada d’intel·lectuals i professionals catòlics. Aquest any l’encontre ha portat per títol "¿De què parlem quan parlem de pregar?". Com en ocasions anteriors la majoria dels assistents s’han trobat el divendres a les vespres monàstiques de l’església abacial del monestir. A les 8 del vespre van fer vint-i-cinc minuts de meditació cristiana en silenci a la capella de Santa Caterina i, a continuació, han assistit a la pregària de Completes de la comunitat.

La jornada del dissabte va començar amb la proposta de mitja hora de meditació cristiana també a la capella de Santa Caterina seguida de l’assistència a la missa conventual. Al Palau de l’Abat, el pare Octavi Vilà, sotsprior del monestir i en absència del pare Abat i del prior que eren a Roma en el Capítol general de l’Orde, va donar la benvinguda als 74 assistents. Tot seguit hi va haver breus parlaments d'Antoni Garrell, president de la Fundació Poblet que finança la Trobada, i de Cristòfol-A. Trepat que ha emmarcat el tema dels diversos actes del dia.

Les dues intervencions del matí van ser presentades per Mar Galceran. La primera va anar a càrrec de Claire Marie Stubbemann, alemanya, doctora en teologia espiritual, que va dissertar sobre el tema "La pregària: camí de plenitud?" Després d’una breu pausa, la doctora Alzira Fernandes, portuguesa, doctora en ciències religioses, va parlar sobre "Maneres i pràctiques de la pregària: les formes d’oració en l’espiritualitat d’Ignasi de Loiola". En acabar les dues intervencions hi va haver un animat col·loqui.

Després de les ponències del matí els assistents es van desplaçar a la capella de Santa Caterina per resar, presidits per fra Lluís Solà, l’hora de Sexta. Enguany hi va haver una novetat: en acabar la pregària, i al davant de l’entrada de l’hostatgeria, els assistents, animats per músic Pau Tarruell, han cantat i ballat una senzilla dansa de lloança a Déu d’origen jueu.

A la tarda, coordinats per Francesc Torralba, es va oferir tres comunicacions a càrrec respectivament Pau Tarruell, que va parlar sobre el tema Pregar des de la Música, de Josep Antoni Boix que va explicar la seva experiència de pregària en l’acompanyament de persones que es troben en situacions límits (Pregar des de la vida quotidiana) i, finalment, de Francesc Torredeflot que va considerar les possibilitats de pregària en entorns multireligiosos o, fins i tot, com es diu ara, en situacions “pluriconviccionals”, és a dir, situacions que incloguin persones no religioses i fins i tot atees. Després de diverses preguntes dels assistents, Francesc Torralba, a tall de cloenda, va elaborar un resum del contingut del dia. Amb l’assistència a l’hora de vespres es va tancar la Trobada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.