Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) El dia 1 de setembre la diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i iniciador de la devoció al segle VI de l’actual Patrona de la diòcesi, la Mare de Déu de Núria.

Coincidint amb la publicació de l'encíclica Laudato si, del papa Francesc, sobre la cura de la casa comuna, la diòcesi d'Urgell i Vall de Núria, han volgut posar en un lloc preeminent del Santuari, prop de l’ermita de St. Gil en plena natura, un monòlit-monument en record i agraïment al Papa pel bell i exigent text de l'encíclica sobre l'ecologia humana integral.

El monòlit posseirà aquesta inscripció en llengua catalana: “El Santuari de la Mare de Déu de Núria i Vall de Núria en record i agraïment al papa Francesc per la seva encíclica sobre l’ecologia humana integral “Lloat sigueu Senyor!”. Serà beneït per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.

Així mateix, s’escau aquell dia, que enguany el papa Francesc ha instituït la celebració d’una Jornada Mundial de pregària per la cura de la Creació i l’ha fixada per al dia 1 de setembre precisament.

El Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Núria està situat en un entorn natural excepcional: a 2.000 metres d'altitud, dins el terme municipal de Queralbs (Girona), és un paratge pirinenc molt bonic i molt estimat per totes les persones sensibles a la muntanya, l’esquí i l'ecologia, al qual s'accedeix només ascendint a peu, o a través del tren cremallera de muntanya que, juntament amb el de Montserrat, són els dos únics que perviuen a tot Espanya.

És un lloc de gran bellesa, on la devoció mil·lenària a la Mare de Déu de Núria, sempre hi ha tingut una petició de fecunditat per als matrimonis ben coneguda, i també actualment de demanda de perdó i reconciliació integral pel casos d’avortaments. I com ja és conegut el lloc compta amb un llac, amb neu i una estació d'esquí, amb molts senders per al muntanyisme i l'alpinisme, que uneix la devoció dels cristians, trobades familiars, esports de neu i muntanyisme, campaments de nens i joves, etc. El passat any de 2014 el Santuari va rebre 264.500 visitants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.