Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Una seixantena de persones van participar dissabte a Balaguer a la segona trobada d’aquest any dels Animadors litúrgics del bisbat d’Urgell, organitzada conjuntament amb les diòcesis de Lleida i Solsona. L’eix central de la trobada fou la presentació del Cantoral litúrgic bàsic dels Bisbes de Catalunya, en la seva segona edició augmentada i revisada, a càrrec de mossèn Miquel Barbarà, mestre de Música de la Catedral de Tarragona i Degà del Capítol, el qual desenvolupà una ponència sobre 'L’Església canta la litúrgia'.

Aquest Cantoral és fruit de l'encàrrec aprovat al Concili Provincial Tarraconense de 1995, i que ara arriba a una segona edició, la qual, com diuen els Bisbes de Catalunya en la presentació, és “un punt de partida dels cants litúrgics que convé que siguin coneguts de tothom en les nostres Esglésies diocesanes”. És, doncs, un recull oficial dels cants propis o més apropiats (en català i alguns també en llatí) per a ser cantats en les celebracions de l'Eucaristia i dels altres sagraments, tenint en compte els diversos moments, temps, festes, etc.

La sessió formativa tingué una presentació més aclaridora d’aquesta segona edició i el seu valor normatiu a Catalunya, i una part més pràctica de presentació cantada dels cants més emblemàtics a càrrec de mossèn Joaquim Mesalles, delegat de Música de Lleida, i de M. Carme Girart, delegada d'Urgell.

L'acte va tenir lloc a la Casa d’Espiritualitat del Sant Crist de Balaguer i el va presidir l’arquebisbe Joan-Enric Vives i el delegat diocesà de Litúrgia de la diòcesi d’Urgell, mossèn Xavier Parés. També hi eren presents els delegats de Música de Solsona mossèn Lluís Prat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.