Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(CR) No és gaire habitual veure una processó de Setmana Santa per les places de Montserrat i encara menys que un dels passos entri dins de la basílica benedictina. El matí del 22 de març, coincidint amb el darrer diumenge de Quaresma, la Confraria de la Creu – Armats de Torredembarra desfilarà per l'abadia en un acte organitzat juntament amb el Centre de Coordinació Pastoral i el Departament de Cultura del Santuari.

La iniciativa se suma a l'exposició 'La història dels Armats de Torredembarra. 50 anys de la seva recuperació' que es podrà visitar del 7 de març al 9 d’abril al Saló Sant Jordi de l’Hotel Abat Cisneros. La mostra arriba a Montserrat tres anys després que ho fes a Torredembarra, amb un seguit d'imatges antigues i recents de la Setmana Santa que celebra aquesta vila.

Processó, timbals i caramelles

Pel que fa a la desfilada començarà a la Plaça de l’Abat Oliba amb el tradicional “Tu surts, tu no surts”. Al Presbiteri de la Basílica el grup dels 'Armats' recolliran el Sant Crist i faran la processó fins a les places de Santa Maria i de l’Abat Oliba. Un cop tornin al claustre hi faran una pregària i retornaran el Sant Crist a la Basílica, acompanyats per la banda de timbals.

La confraria participarà de la missa conventual i ha previst una cantada de caramelles al claustre gòtic abans de dinar del mateix diumenge dia 22.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.