Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(CR) No és gaire habitual veure una processó de Setmana Santa per les places de Montserrat i encara menys que un dels passos entri dins de la basílica benedictina. El matí del 22 de març, coincidint amb el darrer diumenge de Quaresma, la Confraria de la Creu – Armats de Torredembarra desfilarà per l'abadia en un acte organitzat juntament amb el Centre de Coordinació Pastoral i el Departament de Cultura del Santuari.

La iniciativa se suma a l'exposició 'La història dels Armats de Torredembarra. 50 anys de la seva recuperació' que es podrà visitar del 7 de març al 9 d’abril al Saló Sant Jordi de l’Hotel Abat Cisneros. La mostra arriba a Montserrat tres anys després que ho fes a Torredembarra, amb un seguit d'imatges antigues i recents de la Setmana Santa que celebra aquesta vila.

Processó, timbals i caramelles

Pel que fa a la desfilada començarà a la Plaça de l’Abat Oliba amb el tradicional “Tu surts, tu no surts”. Al Presbiteri de la Basílica el grup dels 'Armats' recolliran el Sant Crist i faran la processó fins a les places de Santa Maria i de l’Abat Oliba. Un cop tornin al claustre hi faran una pregària i retornaran el Sant Crist a la Basílica, acompanyats per la banda de timbals.

La confraria participarà de la missa conventual i ha previst una cantada de caramelles al claustre gòtic abans de dinar del mateix diumenge dia 22.