Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat exposa fins el 15 de març l’obra Fragilitat I, un polimetacrilat (207 x 77 x 50 cm) realitzat per l’artista barceloní Ricard Vaccaro l’any 2010, i que va donar al monestir benedictí a començaments d’aquest any 2015. L'obra ocupa aquest mes la finestra oberta del Museu de Montserrat, l’espai dedicat al dipòsit de reserva, situat a la planta baixa de l’exposició permanent.

Ricard Vaccaro (Barcelona, 1946) és un artista polifacètic que pinta, fa escultures i joies amb elements i materials insospitats. El seu art està mogut internament per una voluntat de lluita a favor de la llibertat, la d’artista i la del poble a què pertany. Té molta obra al carrer. La seva passió és traspassar fronteres i viure en una constant recerca de formes i de sensacions que provoquin interrogants profunds i substanciosos.

Aquesta obra contemporània pren el relleu del retrat del Papa Climent X, de Giovanni Battista Gaulli Il Baciccia, que s’ha pogut veure en aquest mateix espai de la Finestra oberta al dipòsit de reserva del Museu de Montserrat fins el passat dia 15 de febrer. Ara, de mitjans de febrer a mitjans de març, Fragilitat I, de Ricard Vaccaro, tindrà un protagonisme especial dins la col·lecció permanent del fons museístic montserratí.