Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimarts es va presentar a l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona el calendari interreligiós del 2016 "Un món de festes". El president de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), Jaume de Marcos, va explicar el sentit d'aquesta iniciativa promoguda per l'entitat. Ja fa que 15 anys que l'AUDIR publica un calendari amb les festivitats de les principals tradicions religioses.

El projecte va partir de l'adaptació al català del Calendari que s'edita des de la Plataforma Interreligiosa de Ginebra. Una adaptació que no només és una traducció sinó que s'ajusten i es consulten els continguts amb els representants de les comunitats religioses presents a Catalunya. Per De Marco, a més d'un calendari, "és una eina per donar a conèixer la diversitat religiosa" que volen que surti fora de l'àmbit religiós i arribi especialment a escoles i administracions públiques.

Cada any el calendari és un monogràfic sobre una temàtica que es mostra des del punt de vista de les diverses confessions. Aquest any es dedica a les festes i altres anys havia tractat temes com els pelegrinatges, l'ecologia, l'art, la música o la mort. En quinze anys s'han distribuït més de 50.000 exemplars.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.