Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(CR) Aquest dimecres s'estrena el primer documental sobre l'ensenyament de la religió: 'Hem perdut l'oremus?'. Impulsat pel professor de religió Ignasi Díaz Ventura, aquest treball s'adreça al col·lectiu d'educadors i remet a les arrels cristianes de Catalunya. L'acte tindrà lloc a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.

El curtmetratge, de menys de 30 minuts, té com a objectiu principal conscienciar sobre la importància de l'ensenyament de la religió a l'escola com a àmbit privilegiat per a “combatre l’analfabetisme simbòlic i religiós que impossibilita la comprensió de les obres culturals” i per a “treballar activament per desfer prejudicis negatius i trencar tòpics” que poden deteriorar la cohesió social del nostre país. Una intenció que coincideix amb la proposta del primer document del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.

El documental compta amb intervencions de l'arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, que presideix el Secretariat Interdiocesà per a l'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i és expert en pedagogia religiosa; Josep Maria Soler, abat de Montserrat, autor de nombrosos llibres i articles de litúrgia i espiritualitat; Lluc Torcal, físic, teòleg i filòsof, antic prior del Monestir de Poblet i procurador general de l'Orde Cistercenc; Montserrat del Pozo, pionera en innovació pedagògica, superiora general de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret; Francesc Torralba, filòsof i teòleg que presideix el Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa i és consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu; i Mercè Prevosti, llicenciada en Història de l'Art i mestra de religió en escoles públiques de Barcelona.

El projecte ha estat apadrinat per la Fededació de Cristians de Catalunya i compta amb el suport de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Casa de MIsericòrdia, la Fundació Carulla i Catalunya Cristiana i Ràdio Estel.

L'acte de presentació serà presidit per Jaume Pujol. També hi intervindran el productor del documental, Arturo Méndiz, guanyador de dos premis Goya (2012, 2016), i el president de la Federació de Cristians de Catalunya, Antoni Comas.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.