Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La parròquia de Sant Antoni de Pàdua, a Esplugues de Llobregat, va acollir diumenge la celebració dels últims vots del jesuïta Paco Ángel. Confirmava i renovava així la promesa realitzada en el moment d'entrar a la Companyia de Jesús, ara fa 24 anys.

Acompanyat de familiars, amics i amigues, companys jesuïtes i membres de la comunitat cristiana que va acollir la celebració, Paco Ángel ha pronunciat els seus últims vots, en aquesta petita parròquia del barri de Can Vidalet d'Esplugues, on va viure durant alguns anys, durant els quals va acompanyar la comunitat cristiana de la parròquia.

L'Eucaristia va ser presidida pel jesuïta Quim Pons, superior de la PAL Bellvitge i concelebrada pel jesuïta Higinio Pi, vicesuperior de la comunitat en la que actualment viu Paco Ángel, al barri de la Ventilla, a Madrid. Quim Pons va destacar els dos aspectes que han marcat l'itinerari del Paco com a jesuïta al llarg d'aquests anys: el treball amb joves en situació de risc que ha realitzat a diversos centres i el compromís amb el poble de El Salvador, país al que viatja habitualment i amb el que manté estrets vincles de col·laboració.

La celebració, a través de les lectures, cants i intervencions, ha expressat la proximitat i l'experiència d'una església compromesa en la construcció d'un món més just, fraternal i solidari. Especialment emotiu ha estat el moment en què els membres de la comunitat cristiana han agraït al Paco el seu acompanyament i compromís, la seva fraternitat i proximitat, i la seva manera de fer present aquesta església compromesa. A través de les seves paraules s'ha vist l'empremta que va deixar en el pas per la comunitat, creant llaços d'amistat que es mantenen vius.

Paraules que el Paco Ángel ha agraït sincerament, mostrant el seu suport a la comunitat cristiana dels barris de Can Vidalet i Pubilla Cases d'Esplugues de Llobregat, i a la missió realitzada pels jesuïtes en aquest lloc durant molts anys i que actualment porten a terme Xavier Alegre i Josep Miralles.

Per la seva part, Higinio Pi ha volgut expressar també l'alegria per part de la comunitat amb la que el Paco comparteix actualment vida i projectes, al barri de la Ventilla de Madrid, on treballa en projectes d'inserció laboral per a joves en situació de risc d'exclusió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.