Vés al contingut
Catalunya Religió

(CPL) El passat dissabte 14 de novembre al matí va tenir lloc a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat la VI Trobada dels animadors de la litúrgia del bisbat, convocada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia, el responsable de la qual és Xavier Aymerich també director de Missa Dominical del CPL.

Han participat a la trobada 160 persones (majoritàriament laics i laiques), provinents de 34 parròquies dels 9 arxiprestats de la diòcesi, que habitualment desenvolupen algun servei en les celebracions de les comunitats (lectors, monitors, directors de cants, músics, sagristans…). La trobada va començar, després del rés de l’hora tèrcia, amb unes paraules de benvinguda a càrrec del bisbe Agustí Cortés, que va agrair el treball i va subratllar la importància del que els laics desenvolupen en la preparació i animació de la missa i les altres celebracions litúrgiques de les parròquies. El tema central de la trobada era “La litúrgia com a espai de misericòrdia”, amb motiu de l’Any Sant de la Misericòrdia que ha convocat el papa Francesc.

La ponent ha estat la religiosa Núria Caum, llicenciada en Teologia i en Geografia i Història, i professora a l’Institut de Ciències Religoses de Barcelona, a la Facultat de Teologia i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat del Vallès. La conferència va incloure una explicació del Jubileu de la Misericòrdia (intenció i sentit, calendari i accions), el tema de la misericòrdia com a síntesi de la fe cristiana i rostre de la Trinitat (Déu pacient i misericordiós, Crist que revela la misericòrdia del Pare, i l’Església oasi de misericòrdia), i la celebració de la misericòrdia en la litúrgia (especialment en els sagraments de l’Eucaristia, la Penitència, i també al llarg de l’Any litúrgic). La trobada també va incloure un diàleg obert amb la ponent, l’assaig de l’Himne oficial de l’Any Jubilar, i diverses informacions sobre els materials i subsidis per treballar a les parròquies, com per exemple la col·lecció de cartells que edita el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. Tots els assistents han valorat molt positivament aquesta trobada que està ja consolidada en el calendari pastoral del bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.